• ♥   Originele kado's
 • ♥   Snelle levering
 • ♥   Veilig betalen
 • ♥   Kado inpakservice
 • ♥   Vanaf €60 gratis verzending
 • ♥   Op rekening voor bedrijven mogelijk

Mag het een onsje liever zijn?

By Irma Bond

Vandaag kreeg ik een bestelling voor een serviesje van een heel aardige mevrouw. Bij haar bestelling zat een begeleidend berichtje over hoe leuk en origineel ze dit kado vond maar dat het ontwerpen haar niet goed gelukt was. Haar foto was vierkant en het bordje rond en nu bleven er nog wat witte randjes over. Ze hoopte, schreef ze, dat ik haar daar even mee wilde helpen. Ze wenste mij veel succes en tevens een fijne dag!

Wat mij verbaasde was dat ik verbaasd was over de toon van dit aardige berichtje. Want weet je; mensen lijken het enorm makkelijk te vinden om bot en kort door de bocht te communiceren via internet en realiseren of interesseren zich niet voor het feit dat er aan de andere kant een echt mens zit.

Het zelfde serviesje, 2 dagen eerder, andere mevrouw.  Wat een K.. designer! Ik ben al een uur bezig. Hoe gaan jullie dit oplossen?! Ik verwacht een goed resultaat en anders kunnen jullie het houden!  Zelfde bestelling, zelfde mooie eindresultaat maar wat een ander gevoel!  En ik dacht, wat zou het de wereld toch een stukje mooier maken als we allemaal wat liever tegen elkaar zouden zijn...

Beetje liever

Mijn baby huilt veel

By Irma Bond

Waarschijnlijk ben je op dit blog terecht gekomen omdat je zelf een baby hebt die veel huilt of omdat je hier wat meer over te weten wilt komen. Allereerst is het goed om te weten dat iedere baby in meer of mindere mate huilt. Tot op bepaalde hoogte kan dit als normaal worden gezien. Huilen is de manier hoe je baby zich kan uiten, zeker in de eerste weken.  Maar wanneer is je baby nu een huilbaby of wanneer moet je je zorgen gaan maken? Ik hoop je hier wat nuttige informatie over dit onderwerp te kunnen geven. Heb je een vraag, een reactie of wil je je eigen ervaring hierover kwijt? Reageer dan gerust hieronder.

Waarom huilt een baby?

Zoals hierboven al beschreven hoef je je niet direct zorgen te gaan maken wanneer je baby huilt. Huilen is een van de belangrijkste uitings mogelijkheden van een baby. In het begin is het nog best moeilijk in te schatten waarom je baby huilt. Je zult merken dat naarmate je je kind beter leert kennen ook zijn verschillende huiltjes beter leert kennen. En verschillende huiltjes zijn er zeker want je baby kan huilen om verschillende redenen;

 • honger hebben
 • te koud of te warm hebben
 • vieze luier
 • moe zijn of te veel indrukken hebben gehad
 • wisselwerking / stress in huis
 • ongenoegen of niet comfortabel zijn door darmkrampjes, boertje enz.

Gemiddelde huilduur van een baby

Vooropgesteld dat het voor iedere baby weer wat anders zal zijn, zie je hieronder wat gezien wordt als een gemiddelde huilduur. Soms zal er een reden zijn waardoor er dagen tussen zitten dat dit wat meer is als je baby niet helemaal lekker is bijvoorbeeld of je hebt een drukke dag gehad.

 • vlak na de geboorte                     1 - 1,5 uur per dag
 • rond de zesde week                    2 - 2,5 uur per dag (het huilen bereikt een piek)
 • tot drie maanden                         1,5 uur per dag
 • na drie maanden                          het huilen neemt af.

Wanneer het huilen jou en je gezin gaat beinvloeden...

 Wanneer je baby boven gemiddeld veel huilt en je je hier veel zorgen om maakt, heeft dit vanzelfsprekend veel invloed op jou en je omgeving. Je weet niet wat er aan de hand is en wil je baby graag helpen. Je voelt je machteloos en misschien zelfs wanhopig of boos om de hele situatie. Daarnaast speelt moeheid, zeker als je baby veel huilt in de nacht vaak mee. Als je het gevoel hebt dat het je allemaal boven je hoofd groeit, vraag dan hulp in je omgeving of neem contact op met je huisarts. Misschien heb je een vriendin of moeder die een paar uurtjes wil oppassen. Even los komen van de omgeving helpt jou en je baby om niet te verzanden in een visueuze cirkel waarin je op elkaar gaat reageren. Je wordt gestressed van het gehuil en je baby gaat weer huilen van jouw gestress.

Wat kun je doen om het huilen te verminderen?

Rust - Regelmaat - Structuur

Een baby gedijt het beste bij rust, structuur en regelmaat.
Zorg er voor dat jullie er met elkaar over eens zijn hoe jullie (partners, oppas) de dingen willen doen en wat jullie belangrijk vinden. Hou hier allemaal aan vast en vooral hou dit vol.

 • Zorg voor voldoende rust momenten op een dag en sleep je kind niet overal mee naar toe. De ene baby zal hier beter tegen kunnen dan de andere. Dit merk je snel genoeg.  Sommige kinderen raken snel overprikkeld door alle indrukken wat zich kan vertalen in veel huilen.
 • Doe dagelijks terug kerende handelingen zoals voeding geven, verschonen iedere keer op de zelfde manier en volgorde. Deze terug kerende structuur geeft veiligheid voor je baby en dus rust.
 • Bedenk een bed ritueel en doe dit steeds op de zelfde manier. Gordijnen sluiten, liedje zingen, praten op een rustige toon of misschien een muziekdoosje aan zetten. Belangrijk is, dat je dit steeds op de zelfde manier doet en consequent bent. Je gaat nu lekker slapen. Tot straks of tot morgen.
 • Gaat hij/zij toch huilen, controleer dan of er wat aan de hand is en los dit op. Is dit niet het geval dan is het het meest verstandig om je baby te troosten in zijn bedje om te voorkomen dat hij er aan went dat hij uit bed genomen wordt zodra hij huilt. Daarnaast werkt het steeds weer in en uit bed halen overprikkeling en onduidelijkheid in de hand. Praat rustig, geef hem eventueel een speentje en vertrek weer uit het kamertje. Herhaal dit zo nodig weer na 10 minuten.

Inbakeren

Sommige baby's vinden het de eerste weken na de geboorte fijn om ingebakerd te worden. Dit geeft een beschermd en veilig gevoel. Daarnaast beperkt het de beweging van je baby waardoor hij makkelijker in slaap kan vallen. Laat je goed adviseren hoe je moet inbakeren of gebruik hiervoor een speciale inbaker zak.

Vergeet de leuke dingen niet!

Door alle vermoeidheid en stress zou je haast vergeten om leuke en ontspannende dingen met je baby te gaan doen. En dit is nou juist zo belangrijk! Ga op babyzwemmen of babymassage. Naast dat dit heerlijk ontspannen is bouw je zo ook een band op met je baby en leer je elkaar te vertrouwen. Kijk goed naar de signalen die je baby je geeft. Gezichtsuitdrukking, ontspannen handjes, frons tussen de wenkbrauwen, maaiende armen. Zeg wat je ziet en gebruik een rustige stem. Natuurlijk worden de woorden eerst nog niet begrepen maar de toon van je stem zeker wel. Maak oog en lichaamscontact. Zo bouw je jullie band op, stimuleer je het gevoel van veiligheid van je baby en bovendien is het goed voor de ontwikkeling van de hersenen.

Ik hoop je hiermee wat tips te hebben gegeven. Heb je vragen, of wil je graag zelf je verhaal kwijt, reageer dan gerust hieronder.

Groetjes Irma Bond

www.mijnkadokraam.nl 

www.studiokidskado.nl 

 

 

 

 

 

 

Tips voor kraambezoek

De geboorte van een kindje binnen je gezin is vanzelfsprekend een van de meest heftigste gebeurtenissen in je leven. Ook als alles op rolletjes loopt. Natuurlijk willen familieleden, kennissen en vrienden dit heugelijke feit met je delen en jullie overladen met leuke kraamkado ’s en felicitaties. Om te zorgen dat jullie de kraamtijd goed door komen en er vooral zo veel mogelijk van kunnen genieten, volgen hieronder enkele tips.

De eerste week

Zoals al gezegd, veranderd er met de komst van een kindje enorm veel. Vooral de eerste week kun je soms het gevoel hebben de regie niet meer helemaal in handen te hebben. Je moet wennen aan je nieuwe rol als ouder of misschien je aandacht verdelen tussen meerdere kinderen. Je moet wennen aan de wakkere nachten en misschien geef je borstvoeding. Het kost soms even tijd om dit helemaal goed te laten verlopen. Daarnaast vieren je hormonen hoogtij. Misschien overbodig om te zeggen dat het verstandig is om kraambezoek deze week te beperken tot mensen die het dichtst bij je staan. Iedereen zal begrijpen dat je de tijd nodig hebt met je gezin om weer even te “landen”

Plan handig

De een snapt hoe het werkt met een kraambezoek, namelijk een leuk kraamkado mee nemen en het bezoek beperken tot ongeveer een uurtje. De ander is misschien wat minder op de hoogte en maakt er een dag vullend programma van. Natuurlijk heeft een ieder even goede bedoelingen. Om te voorkomen dat je in vervelende of lastige situaties terecht komt zou ik je de tip willen geven, plan je kraambezoek handig. Bijvoorbeeld een uur voor de voeding van je baby of voor het middag dutje van moeder en kind. Spreek met je partner of de kraamzorg af dat deze het bezoek vertellen dat er zo weer andere “activiteiten” op het programma staan.

Blijf bij jezelf

De kraamtijd lijkt soms wel eens de uitgelezen periode waarin familie, vrienden of vage bekenden je willen vertellen hoe het allemaal hoort. Natuurlijk met alle goede bedoelingen. Soms is het best lastig om met deze stortvloed van goede adviezen en meningen te bedenken wat je nou eigenlijk zelf belangrijk vindt. Probeer dit toch zo veel mogelijk te doen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Vaak weet of voel je zelf precies wat goed is voor jou, je baby en je gezin.

Hulp

Biedt jouw kraambezoek aan om even een boodschapje te doen, de hond uit te laten of de andere kinderen van school te halen? Grijp deze hulp met beide handen aan. Iedereen weet dat je gewoon in een drukke periode zit en willen over het algemeen gewoon graag helpen.

RRR

Rust, reinheid en regelmaat. Een oud begrip maar wat zeker in de eerste levensweken van je baby nog zeer van toepassing is. Natuurlijk wil je graag je baby laten zien aan je kraambezoek maar laat je baby lekker slapen als hij/zij ligt te slapen. Stel je zelf maar eens voor als je te pas en te onpas uit je slaap gehaald wordt. Binnen een paar dagen zal je je flink gestrestst gaan voelen. Voor je baby is dat niet anders. Bedenk van te voren hoe je er over denkt dat je kindje van hand tot hand gaat tijdens het bezoek en vooral, let goed op de reactie en gedrag van je baby. Vraag je kraambezoek geen kinderen mee te nemen die snotverkouden zijn of deze op afstand te houden. En vanzelfsprekend op dat moment geen kinderziekte hebben.

Voor het kraambezoek…

Een van de belangrijkste tips die ik aan het kraambezoek kan geven is, kom op tijd! Een dag binnen een kraamgezin is best druk. Er moet voeding gegeven worden, gekolft worden, uitkoken, slaapjes, badderen, wasjes en ga zo maar door. Over het algemeen zit hier enige structuur in of probeert het gezin dit in ieder geval te krijgen.  Hoe je dus aan de afgesproken tijd. Dat voorkomt een hoop stress.

Neem een leuk kraamkado mee. In deze shop vind je vele leuke voorbeelden van een origineel kraamkado met naam van de baby. Je kunt dit helemaal naar jouw idee laten maken. Denk bijvoorbeeld een aan kinderserviesje met naam, een spaarpot met naam, een geboortetegeltje of een badcape met naam. Dit valt vaak erg goed in de smaak.

Hou het kraambezoek kort. Ook al kun je normaal uren met elkaar kletsen. Dit komt echt wel weer terug. Een kraambezoek duurt gemiddeld een uurtje.

Tot slot…

Misschien wel de belangrijkste tip, geniet van deze tijd! Voor je het weet is het weer voorbij. Maak foto’s, schrijf dingen op. Dit is erg leuk om later nog eens terug te kijken.

Fijne kraamtijd gewenst!

Posted in: MijnKadokraam #kraambezoek#kraamtijd
4 oktober 2015 No comments

Tips voor een kraamkado

Op zoek naar een goed kraamkado ? 

Laten we eerlijk zijn. Voer het zoekwoord kraamkado in op Google en binnen één klap zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zeer veel mogelijkheden en daarnaast ook meer dan voldoende aanbieders. Om het je misschien iets makkelijker te maken heb ik hieronder wat tips voor je verzameld zodat je een origineel kraamkado hebt wat leuk is om te geven maar ook om te krijgen.

 Soorten kraamkado's 

Om het overzicht er een beetje in te houden hebben we de kraamkado's onder verdeeld in verschillende soorten; 

-samengesteld kraamkado of kraammand 

-praktisch kraamkado 

-memorabel kraamkado

 

Samengesteld kraamkado of kraammand

 Heb je wat meer te besteden of wil je het geboortekado aanschaffen met meerdere mensen denk dan eens aan een kraammand. Deze kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt en vaak vullen met precies de spulletjes waarvan jij denkt dat de ouders dit op prijs stellen. De kraammanden zijn feestelijk verpakt. Of het nu een groot of klein pakket is, iedereen kan zien dat je er werk van gemaakt hebt.

  Praktisch kraamkado

Misschien denk je zelf dat een praktisch kraamkado niet origineel genoeg of zelfs saai is, maar ik kan je zeggen dat een kado zoals een pyjama of slaapzak met naam of een badcape met naam door de meeste ouders enorm gewaardeerd wordt. Het zijn van die spulletjes die maar al te goed de eerste baby tijd gebruikt kunnen worden. En natuurlijk maak je deze super uniek en origineel door toevoeging van de naam van de baby en eventueel een leuke afbeelding.

Een ander enorm gewaardeerd kraamkado is een kinder serviesje met naam en afbeelding naar keuze. De serviezen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en de vaatwasser zijn van hard kunststof en kunnen helemaal worden gepersonaliseerd, wat wil zeggen dat je ze kunt maken zoals jij het wil hebben. 

 Memorabel kraamkado

ben je op zoek naar een kraamkado om nooit te vergeten en misschien wel voor altijd te bewaren? Dan zijn er natuurlijk ook vele mogelijkheden. Van MijnKadokraam begrijpen we als geen ander dat je natuurlijk met een origineel kraamkado wilt aankomen wat niet drie andere mensen ook al gegeven hebben. Natuurlijk is een geboortebeer met naam of een kinderkoffertje met eigen naam en afbeelding naar keuze super leuk. Maar denk ook eens aan een cadeau met afdruk van het geboortekaartje. Het geboortekaartje is vaak iets waar ouders veel tijd in hebben zitten. Het is natuurlijk de vermelding van een van de belangrijkste gebeurtenissen in iemand zijn leven. Namelijk de geboorte van hun kind. Natuurlijk vindt iedereen het leuk om dit terug te zien op bijvoorbeeld een spaarpotje met naam of een geboorteservies. Iets wat al best oud is maar tegenwoordig weer in populariteit toe neemt zijn de geboortetegels met een afdruk van het geboortekaartje. Ook echt zo'n leuk bewaar kado.

 Groot of klein budget? 

In feite maakt het helemaal niet zo veel uit hoeveel je te besteden hebt voor een kraamkado. Als je maar laat zien dat je er aandacht aan hebt besteedt. Laat bijvoorbeeld de naam van de baby borduren op een tutpopje en de kersverse moeder smelt gegarandeerd! ;-)  Want wat is er nou leuker dan de naam van je kleine koter ergens op zien staan. Wil je toch liever wat groters geven, denk er dan eens aan om een kado met meerder mensen tegelijk te geven. Stel bijvoorbeeld met je collega's een leuke kraammand samen. Ieder een klein bedragje en bij elkaar kun je dan al gauw een mooi uitgebreidt kraampakket laten maken.

 De kleur van het kraamkado 

Ken je de ouders goed? Dan kun je vast inschatten waar ze van houden. Vrolijke felle kleuren of toch liever de pastel roze of blauwe tinten. Ken je de ouders niet zo heel goed of weet je gewoon niet waar ze van houden, hou het dan bij neutrale tinten zoals ecru. Dan zit je altijd goed. 

Ik hoop dat ik je een klein beetje op weg heb kunnen helpen. Heb je nog vragen of kan ik je op een andere manier ergens mee helpen neem dan gerust even contact met mij op via info@mijnkadokraam.nl

Veel plezier met je zoektocht naar een leuk kraamkado

 

 

 

Welkom bij MijnKadokraam

Hoi hoi,

Leuk dat je een kijkje komt nemen bij de webshop van MijnKadokraam en mijn blog. 

Ik zal me eerst even voorstellen.  Mijn naam is Irma Bond en ik ben eigenaar van MijnKadokraam. Daarnaast ben ik verpleegkundige en gespecialiseerd in neonatologie. Dit is kort gezegd de zorg voor te vroeg geboren of anderszins zieke pasgeborenen die meestal een tijd in de couveuse moeten verblijven.  Na dit 17 jaar gedaan te hebben ben ik "verhuisd" naar een wat kleiner ziekenhuis en heb hier een specialisatie gedaan als kinderverpleegkundige voor 0 tot 18 jarigen.  Toen ik hier part-time ging werken ontstond de mogelijkheid om deze webshop op te gaan starten. Wat startte op een klein zolderkamertje is nu uitgegroeid tot een volwaardig werk atelier met de nodige apparatuur.  Tot op de dag van vandaag doe ik dit met enorm veel plezier.  Ik krijg vele leuke enthousiaste reakties van mensen via de telefoon, mail of de onafhankelijke webwinkelkeur organisatie. Ik merk dat mensen een kraamkado met naam enorm waarderen.

Sinds 2011 is MijnKadokraam dus actief via het internet. In dit jaar begonnen we met voornamelijk babyproducten met naam en afbeelding. Zoals bijvoorbeeld een badcape met naam of een tutpopje of geboortebeer met naam. Op zoek naar leuke nieuwe producten voor kinderen altijd met een persoonlijke touch ontdekten we dat persoonlijk gemaakt kinderservies met naam en afbeelding naar keuze nog niet echt bestond binnen nederland, naast de handgeschilderde exemplaren. Sinds 2012 ben ik hier dus mee begonnen en dit is echt enorm leuk om te doen. Je kunt namelijk een echt persoonlijk setje maken bijvoorbeeld aan de hand van het geboortekaartje of een leuke foto. Dit toegevoegd met een naam valt eigenlijk bij iedereen wel in de smaak. En daar is het nou precies om te doen...

In de loop der tijden kreeg ik wel eens een opmerking van klanten dat de website wat minder praktisch was en dat een product designer toch wel erg handig zou zijn.  In 2015 was het dan zo ver.  De nieuwe website kwam online. En natuurlijk met een product designer. Je kunt nu direct het artikel van je keuze bewerken met een afbeelding uit onze collectie of door het uploaden van je eigen afbeelding bij de bedrukbare artikelen. Door toevoeging van een tekst in het lettertype en kleur van jouw keuze wordt het echt jou unieke product en zie je direct hoe het ongeveer gaat worden en heb je een naamkado of kraamkado met naam wat erg leuk is om te krijgen en natuurlijk te geven. Is het bewerken in een designer niet helemaal jouw ding? Dat kan natuurlijk. Onze oude website is nog bereikbaar onder www.studiokidskado.nl  Ook hier kun je je bestellingen gewoon nog kwijt. Deze worden gewoon door ons afgehandeld.

Of het nou gaat om een verjaardagskado met naam, een kraamkado met naam of misschien wel een huwelijkskado met naam. Ik hoop dat je vindt wat je zoekt bij MijnKadokraam. Heb je ergens hulp bij nodig of heb je een vraag, neem dan gerust even contact met mij op. info@mijnkadokraam.nl  Ik help je dan graag even verder.

Een reactie op dit artikel? Leuk!

Groetjes Irma Bond